✅✅✅Fibrilatia atriala
Inima este activata in mod normal de un stimul generat la nivelul atriului drept, intr-o zona specializata, numita nodul sinusal.
Uneori acest ritm sinusal este inlocuit de fibrilatia atriala, un ritm cardiac generat tot la nivelul atriilor, dar cu alta localizare decat cea fiziologica, fiind neregulat, haotic, adesea rapid (tahicardic). In fibrilatia atriala, activitatea de contractie a atriilor practic lipseste. De aici si complicatiile care pot aparea: scaderea debitului cardiac, formarea de cheaguri la nivelul atriilor.
✅✅✅Principala complicatie a fibrilatiei atriale este accidentul vascular cerebral.
✅✅✅ In fibrilatia atriala, contractiile haotice ale atriilor pot face ca sangele sa stagneze in atrii si sa formeze cheaguri. Dacă un astfel de cheag pleaca din inima poate ajunge sa circule intr-o artera care hraneste creierul. Acolo ar putea bloca fluxul de sange, provocand un accident vascular cerebral.
✅✅✅Principalele simptome sunt: palpitatii, oboseala, dispnee (dificultate in respiratie), dureri toracice, ameteli, etc.
✅✅✅Alteori primul simptom este aparitia unui accident vascular cerebral cu manifestari diverse (uneori soldat cu dizabilitate severa sau chiar deces). Acesta este o complicatie majora a fibrilatiei atriale, determinata de plecarea in circulatia cerebrala a unui cheag format in cavitatile inimii. Unul din cinci accidente vasculare cerebrale este cauzat de fibrilatia atriala.
Centrul Medical Fiziorein-strada Petre Ispirescu, nr.12, sector 5, Bucuresti
Programari la telefon: 0725.983.930
www.fiziorein.ro

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Bună ziua!
Cu ce vă putem fi de folos?
@ 2022 Fiziorein