fbpx

RECUPERARE MEDICALĂ

Afecțiuni reumatice: artrozepoliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, dureri acute și cronice de coloană vertebrală, umăr, șold, genunchi, picior. Afecțiuni ortopedico-traumatice:recuperare post protezare genunchi, șold scolioze, tulburări de statică vertebrală după operații de: fracturi, entorse, luxații, ligamento-plastii, recuperare prin kinetoterapie înainte și după protezare de șold sau de genunchi.

Lombosciatică, Contractură musculară, Spondiloză, Gonartroză, Artrită,Fasceită plantară, Epicondilită

Afecțiuni neurologice: recuperare post accident vascular celebralhernii de discneuropatii perifericetraumatisme vertebra-medulareTulburări de postură la adulți și adolescenți:cifoză, lordoză, scolioză.

Specialitatea recuperare medicala: fizioterapie, kinetoterapie, terapie manuală, cupping, masaj de relaxare si masaj terapeutic. In specialitatea medicina fizica si de recuperare ne adresam pacientilor de toate varstele.



1. Ultrasunet – Cum te poate ajuta terapia cu ultrasunete?

Efectele ultrasunetelor care se manifesta prin imbunatatirea fluxului sangvin pot fi folosite in reducerea edemului local si a proceselor inflamatorii cronice, precum si, conform unor studii recente, pentru a promova o mai buna vindecare a fracturilor osoase. Intensitatea ultrasunetelor poate fi ajustata in functie de efectul dorit. O intensitate marita se foloseste, de obicei, in cazurile in care scopul este vindecarea cicatricilor tisulare.

De asemenea, ultrasunetele pot fi folosite pentru a obtine efectul de sonoforeza. Aceasta reprezinta o metoda non-invaziva de administrare a medicamentelor in tesutul subcutanat, reprezentand o metoda imbunatatita de administrare a medicamentelor, fiind utila mai ales la pacientii care se tem de injectiile clasice. Cu ajutorul acestei tehnici, energia ultrasonica forteaza patrunderea medicatiei prin piele. Cortizonul, folosit pentru a reduce inflamatia, este una dintre cele mai frecvente substante administrate prin aceasta modalitate.

Cele mai frecvente patologii care sunt tratate cu ajutorul ultrasunetelor sunt reprezentate de leziuni de tesuturi moi precum tendinitele, procesele inflamatorii articulare cronice si spasmele musculare. Majoritatea leziunilor musculare si ligamentare pot beneficia de aplicarea de ultrasunete terapeutice.

Folosirea ultrasunetelor in scopuri terapeutice vizeaza mai ales afectiunile inflamatorii si degenerative ale articulatiilor, ale coloanei vertebrale si ale musculaturii, afectiunile neurologice, traumatice si ale organelor interne.


2. Magnetoterapia

Efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupara schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ.

Efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (ex.status post fracturi).

Sub actiunea campului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparatie in cicatrizarea plagilor, calusarea fracturilor, vindecarea necrozelor si ranilor, indiferent de etiologie.

Afectiuni articulare – scade inflamatia articulara si periarticulara, scade contractura antalgica, creste pragul cortical la durere si rezistenta la stimulul algic.

• Artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic (scade inflamatia, durerea si creste mobilitatea articulara), sechele postraumatice (plagi, contuzii, hematoame, entorse status post-ruptura muscular sau tendinoasa, sechele post-fractura

Afectiuni neuro-psihice – in nevroze astenice, nevroze infantile cu comportament agresiv, in psihastenii, nevroze depresie, in distonii neuro-vegetative, sindroame spastice si alte hipertonii.

Afectiuni cardio-vasculare – boala Raynaud, trombangeita obliteranta, arteriopatie aterosclerotica sau diabetica, hipertensiune arterial, etc.

Mecanismele cele mai importante activate sunt reglarea vasomotorie si a hemodianmicii, cresterea ratei de respiratie tisulare locale si a consumului de oxigen, cresterea metabolismului local.

Afectiuni digestive – ulcer gastric, duodenal, gastrita cronica, entreocolopatii, diskinezii hipotone, hipokinezii, diabet zaharat tip II (insulino-dependent), hipertiroidie, dismenoree, metroanexite, etc.

Contraindicatii: purtatorii de pacemaker cardiac, bolanvii cu boli de sange grave (anemie, leucoze, trombopenii), starile hemoragice, boli infectioase active, stari febrile, tumori maligne, insuficienta hepatica decompensate, insuficienta renala decompensate, sindroame endocrine grave, decompensate sau avansate cu complicatii (acromegalie, bolile Basedow, Cushing, Addison), tuberculoza active, psihoze decompensate, sarcina.


3. TECAR

Terapia TECAR este o forma combinata de diatermie de contact si electroterapie. Este o practica medicala ce aplica energia electromagnetica asupra tesutului.

Frecventa electromagnetica aplicata provine din spectrul de radiofrecventa.

Spre deosebire de electroterapie, nu provoaca contractia musculara.

Spectrul terapeutic al lungimii de unda variaza de la 300 KHz la 1,2 MHz.

Calea curentului de inalta frecventa si campul electromagnetic creat sunt determinate de pozitia electrozilor si de compozitia corpului pacientului.

Campul electromagnetic creat, capacitiv sau rezistiv, genereaza caldura, permitand aplicatii terapeutice directionate si usor degestionat.

Vasodilatarea indusa de caldura creste schimbul de substante care duc la drenajul zonei inflamate si la un aflux de celule reparatorii. Tratamentul cu TECAR are, de asemenea, proprietatea de a reduce durerea, prin stimularea productiei de endorfine.

Terapia TECAR utilizeaza curenti de inalta frecventa pentru bio-stimularea tesuturilor cu diferite rezistivitati.

Efectele benefice ale terapiei TECAR sunt utilizate in fizioterapie, reabilitarea si managementul durerii:

Echimoze si entorse

Reabilitare post-operatorie

Traumatisme sportive

Afectiuni ale muschilor si tendoanelor

Neuropatii

Cicatrici

Afectiuni ale coloanei vertebrale si articulatiilor

Afectiuni ale sistemului vascular si limfatic

Tulburari ortopedice ale sistemului nervos periferic

Reabilitarea planseului pelvian

Dureri acute si cronice


4. Laser de inalta putere ( putere maxima 900W)

Terapia cu laser are multiple aplicatii in fizioterapie, de la terapia durerii pana la biostimularea celulara.

Efectele constatate:

– efect antiinflamator

– diminuarea durerilor (acute, cronice)

– intarirea sistemului imunitar prin biostimulare nespecifica

– cresterea sintezei proteice

– reducerea edemelor

– stimularea neovascularizatiei si vindecarea plagilor.

– activarea sistemului neouroendocrin

– crestera ATP si a fosforilarii

Indicatii: acnee, alopecie, cicatrici cheloide, cicatrici recente, arsuri, dermatite, furunculoza, hematoame, herpes, striuri, epicondilite, bursite, dureri reumatice, arsuri, ulcere varicoase, eczeme, traumatisme, celulita.

Terapia LASER de intensitate mica este eficienta în tratarea leziunilor tesuturilor moi si ale articulatiilor, a durerii cronice, ranilor si ulcerelor.

Cu ajutorul LASER-ului se pot trata:

• Artrita (osteoartrita, artrita reumatoida)

• Durerile de cap, inclusiv migrena

• Durerile coloanei vertebrale: cervicale, de spate, durerea lombara

• Afectiunile discurilor intervertebrale

• Sindromul de tunel carpian (cauzat de compresia nervului median la nivelul incheieturii mainii, manifestat prin durere, amorteli si furnicaturi la nivelul mainii)

• Fibromialgia (cauzeaza durere cronica la nivelul muschilor, articulatiilor si a tesuturilor moi)

• Durerile articulare (genunchi, umar, coapsa)

• Durerile musculare si durerea miofasciala (durere musculara cronica)

• Nevralgia (durere severa pe traiectul unui nerv)

• Neuropatia (cauzata de o leziune nervoasa)

• Fasceita plantara (durere la nielul calcaiului)

• Durerea postoperatorie

• Tendinita

• Accidentarile (intinderi musculare, entorse), precum si leziuni cuzate de miscari repetitive (suprasolicitare segmentara)


Contraindicatiile terapiei LASER:

• Iradierea directa a glandelor endocrine, în mod special a glandei tiroide

• Cancerul – terapia LASER nu se utilizeaza în tratamentul leziunilor canceroase cunoscute, primare sau secundare. El poate fi folosit pentru ameliorarea durerii

în timpul etapelor terminale ale bolii, si acest lucru numai cu acordul consimtit, atat al pacientului, cât si al terapeutului implicat.

• Sarcina – utilizarea lui este contraindicata pe uterul gravid; poate fi folosit la femeia gravida ca adjuvant al altor modalitati de terapie pentru tratamentul

durerilor de spate sau a altor afectiuni.

• Ochii – din cauza naturii coerente a razei LASER, leziunile oculare sunt principala preocupare; operatorul nu trebuie sa priveasca direct în fascicul.

• Medicamentele fotosensibilizante si imunosupresoare

• Epilepsia

• Pielea tatuata, din cauza aparitiei efectului termic

• Hemoragia – vasodilatatia produsa de laser poate agrava hemoragia.



5. MICROUNDE

Indicatii: -reumatism degenerativ: artroze , spondiloze;

Tendinite, tendinoze, periartrita scapulohumerala, sindrom miofascial.

Patologia post-traumatica ( inclusiv de parti moi )

Afectiuni neurologice :nevralgii,nevrite


6. Electroterapia –terapie cu curenti de joasa si medie frecventa

Electroterapia, prin diversele sale forme de aplicatie este utila in toate tipurile de patologie:

• Bolile reumatismale cornice – inflamatorii sau degenerative, boli degenerative ale coloanei vertebrale si sindroamele asociate – inclusiv lombosciatica, bolile articulare degenerative si/ sau postraumatice ale centurilor si membrelor;

• Bolile reumatismale abarticulare (muschi, tendoane, fascii, sinovie, etc.);

• Bolile nervilor periferici (nevralgii, nevrite, polinevrite, leziuni traumatice si sechelele lor);

• Leziuni de neuron motor central – hemiplegii, paraplegii;

• Boli cronice ale aparatelor si sistemelor: cardiovascular, respirator, digestive, urinar (hipertensiune arterial, insuficienta veno-limfatica, insuficienta respiratorie, bronhopneumopatii cronice, astm bronsic, litiaze, colecistopatii cronice, colite cronice, etc.)

In aceste conditii, procedurile electrice sunt utile atat in tratamentul de baza ale acestor suferinte, cat si atunci cand aceste suferinte insotesc alte afectari ale aparatului locomotor indicate recuperarii fizical-kinetice.


Efecte ale electroterapiei:

• Efectul antidematos, datorat imbunatatirii circulatiei in toate teritoriile vasculare (arteriale, capilar, si in consecinta, si venos);

• Efectul analgetic, rezultat prin activarea unor mecanisme multiple (circulator, metabolic si nerovs atat local – receptorii – cat si regional – traicetele nervoase);

• Corectarea tulburarilor neuro-vegetative locale, in mod deosebit prin mecanism circulator si metabolic.


CURENTUL GALVANIC

Utilizarea curentului galvanic in medicina de recuperare se poate face sub forma de galvanizare simpla (cu electrozi), bai galvanice (bai hidroelectrolitice) sau ionogalvanizare (introducerea unor substante medicamentoase cu ajutorul curentului electric).

Principalele domenii clinice de aplicatie ale procedurilor de electroterapie bazate pe curent galvanic:

• Stari postraumatice: aplicatiile curentului galvanic sunt utile in acest domeniu de patologie pentru efectele: analgetic, decontracturant, resorbtiv, decongestiv, vasomotor. Rezultatul final al procedurilor galvanice este ameliorarea disfunctiei segmentului afectat;

• Inflamatii abarticulare: inflamatiile structurilor moi periarticulare (capsula, ligamente, tendoane, muschi). Aplicatiile curentului galvanic sunt utile in acest domeniu de patologie pentru efectele: antiinflamator, decongestiv, resorbtiv, decontracturant;

• Afectiuni nevralgice – inclusiv radiculitele – suferinte ale ramurilor nervilor spinali, inclusiv lombosciatica;

• Tulburari circulatorii: in principal cele functionale, datorate mai ales unui spasm. Asupra acestor suferinte aplicatiile curentului galvanic actioneaza foarte bine datorita efectului vasodilatator, inclusiv in tromboflebite acute;

• Afectiuni degenerative de tip artrozic: artrozele apar la diverse nivele ale scheletului uman printr-o multitudine de mecanisme, intre care alterarea circulatorie este determinant, ea conducand spre o ischemie cronica, care are ca si consecinta majora, la inceput, degradarea structurilor cartilaginoase si periarticulare, ulterior afectarea articulatiei propriu-zise si a componentelor osoase. Aplicatiile galvanice, actionand direct asupra tulburarilor circulatorii, in principal de tip ischemic, intrerupe ciclul fiziopatologic al degradarii structurilor articulare, deci pot intarsia evolutia artrozelor si aparitiei complicatiilor acestora.


CURENTII DE JOASA FRECVENTA

Reprezinta impulsuri ritmice cu o frecventa de pana la 1000 Hz, au efecte excitomotorii asupra fibrelor nervoase si a tesutului muscular (prin electrostimulari cu impulsuri dreptunghiulare, triunghiulare, exponentiale) si efecte analgetice realizate prin CDD,curent Trabert, TENS.


CURENTUL DIADINAMIC

cu diferitele sale forme (monofazat fix – excitomotor, d ifazat fix – antialgic, scurta perioada – resorbtiv, lunga perioada – antialgic, ritm sincopat – decontracturant) actioneaza prin inhibitia perceptiei dureroase.


Indicatii:

• afectiuni ale aparatului locomotor (contuzii, entorse, luxatii, intinderi musculare, redori articulare)

• afectiuni reumatice articulare si abarticulare (artroze reactivate, artrite, stiloidite, epicondilite, periartrite scapulo-humerale)

• afectiuni neurologice – nevralgii, nevrite

• afectiuni circulatorii periferice (Raynaud, acrocianoza, arteriopatii in stadii incipiente).


CURENTUL TRABERT

are marcanta actiune analgetica (cu instalarea acesteia chiar la sfarsitul sedintei) si actiune hiperemizanta, avand ca principale indicatii:

• manifestarile dureroase din radiculopatii (lombosciatica, nevralgia cervico-brahiala)

• artroze dureroase

• PSH, epicondilite, stiloidite, stari posttraumatice: contuzii, entorse, luxatii, intinderi tendo-musculo-ligamentare;


TENS (stimulare nervoasa electrica transcutana) este o metoda netraumatizanta de combatere a starilor dureroase acute (mai ales) si cronice, avand o arie vasta a indicatiilor de aplicabilitate:

• Afectiuni reumatice

• Stari dureroase posttraumatice

• Dureri din afectiuni neurologice periferice

• Nevralgii postherpetice

• Dureri „fantoma” dupa amputarea membrelor

• Dureri dupa anestezie

• Stari dureroase acute si cronice postoperatorii

• Cicatrici dureroase postoperatorii

• Dureri din carcinoame.


CURENTII DE MEDIE FRECVENTA sunt curenti alternativi sinusoidali, cu frecventa cuprinsa intre 1000-100 000 Hz, a caror utilizare induce efecte analgetice, decontracturant-miorelaxante, de stimulare a musculaturii striate si netede, hiperemizante, trofice.


CURENTUL INTERFERENTIAL este rezultat prin incrucisarea a doi curenti de medie cu valori ale frecventelor decalate cu 100 Hz, obtinandu-se la locul de incrucisare endotisular efectele terapeutice prin unde modulate in intensitate.

Oricare aplicatie terapeutica de curenti de medie frecventa interferentiali are ca obiectiv:

• Cresterea pragului dureros, deci efect antialgic;

• Efectul stimulant pe musculatura striata;

• Efectul asupra sistemului nervos vegetativ, mai ales simpatic, de echilibrare a eventualelor tulburari aparute la acest nivel.

Indicatii:

• afectiuni reumatismale (artrite, artroze);

• afectiuni traumatice (redori, hidartroze, entorse, sechelele posttraumatice);

• afectiuni neuro-musculare (nevralgii, nevrite, mialgii, hipotrofii, atrofii);

• afectiuni circulatorii periferice (arterite, sindrom Raynaud, acrocianoza etc);

• alte boli – atonii intestinale, diskinezii biliare, anexite etc.


7. DRENAJ LIMFATIC

Drenajul limfatic este un tip de masaj special, care ajută la buna funcționare a sistemului limfatic, având beneficii deopotrivă medicale și estetice.


Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern, format dintr-un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un aparat de reglare. Este o terapie neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului.


Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.


Drenajul limfatic este nedureros și relaxant. Presiunea poate fi reglată chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil sau simți că îți amorțesc picioarele.


Există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.


Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri:


Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.

Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.

Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.

Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.

Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.

Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.

Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Ședința de terapie poate fi personalizată, nivelul de presiune, secvența compresiilor și timpul fiind setate în funcție de nevoile fiecărei persoane. În plus, există opțiunea de a dezactiva unul sau mai multe compartimente, în cazul în care nu poți suporta presiunea într-o anumită parte a corpului.


O ședință variază între 30 de minute și o oră.


8. OPAF Therapy – unde de presiune cu frecventa inalta

-are aplicatii atat in medicina de reabilitare , cat si pe partea de remodelare corporala.

Indicatii in medicina de reabilitare:

Tendinite: scopul tratamentului este de a reduce durerea si/sau inflamatiaPatologiile ligamentareAderente cicatricialeDegenerare articulara ( artroze)contractura Dupuytrenepicondilitasciatica, nevralgiiperiartrita scapulo-humeralacalcificari musculo-tendinoase

Indicatii in medicina estetica:

celulita in “coaja de portocala”imbunatateste elasticitatea tesuturilorreduce si elimina nodulii celuliticireactiveaza circulatia locala si favorizeaza drenarea lichidelor stagnante in tesuturi

Contraindicatii OPAF:

Inflamatii acute, neoplazii, leziuni cutanate, sarcina, varice, tromboflebita ,purtatorii de peacemaker sau alte dispozitve electronice implantabile, hernia

9. ELONGATII VERTEBRALE

Principalele indicatii sunt: hernia de disc lombare, hernia de disc cervical, lumbago ( durerea acuta de spate ,cu simptome radiculare sau durerea lombara joasa de cauza mecanica), radiculopatii , cifo-scolioze toracale, spondiloze , durere coloana cervicala)

Contraindicatii:

Generale: instabilitate ligamentara, osteomielita, discita ( infectia acuta a discului intervertebral), tumori vertebrale ( primare sau metastatice ), tumori medulare, osteoporoza severa, HTA netratata, anxietatae marcata, mielopatie, sarcina, anevrism aortic, fracturi recente, hernie hiatala, artrita reumatoida si alte boli de tesut conjunctiv, torticolis ).


10. KINETOTERAPIE

Adulti si copii

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Cum folosim cookie-urile? Vă mulțumim pentru accesarea site-ului nostru! Acest site este operat de Centrul Medical Fiziorein. La fel ca majoritatea site-urilor de internet, și www.fiziorein.ro folosește cookie-uri. Scopurile sunt multiple – de la îmbunătățirea și personalizarea experienței dumneavoastră de navigare, până la reținerea unora dintre preferințele ori datele dumneavoastră – setarea limbii de navigare, protejarea securității sistemelor – atât ale dumneavoastră, cât și ale noastre, ori realizarea de statistici. În plus, unele cookie-uri ne oferă indicii importante despre modul în care vizitatorii folosesc site-ul nostru, care ne permit apoi să îl facem mai adecvat nevoilor lor. Alte cookie-uri ne permit inclusiv să cuantificăm câți utilizatori accesează site-ul nostru într-o perioadă de referință. Pentru că transparența este o valoare-cheie în cadrul Centrul Medical Fiziorein, mai jos vă oferim detalii cu privire la cookie-urile de pe acest site și la opțiunile pe care le aveți cu privire la activarea sau dezactivarea lor. Vă rugăm să aveți în vedere că, la fel ca toate site-urile, și site-ul nostru se bazează pe această tehnologie pentru a putea funcționa în condiții optime; dacă optați pentru a nu permite funcționarea ei, calitatea experienței dumneavoastră de navigare ar putea fi afectată. Ce este un cookie? Probabil ați întâlnit de-a lungul timpului referiri la Internet cookiesbrowser cookies sau HTTP cookies. De fapt, acestea sunt mai multe denumiri pentru una și aceeași tehnologie, denumită mai simplu cookie. Din punct de vedere tehnic, un cookie reprezintă un fragment de text (i.e., litere și numere) de mici dimensiuni, care va fi stocat pe calculatorul, telefonul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează un website. Un cookie este format din două părți: numele și conținutul (sau valoarea) acestuia. De ce sunt utile cookie-urile? Cu ajutorul cookie-urilor, site-urile rețin informații despre vizita utilizatorilor, cum ar fi: limba preferată, tipul de dispozitiv folosit (calculator, telefon mobil) pentru a accesa site-ul. Cookie-urile permit simplificarea experienței de navigare pe un site, iar deținătorii site-urilor au posibilitatea de a oferi informații mai relevante utilizatorilor, adaptate nevoilor lor. Practic, cookie-urile ajută la funcționarea eficientă a Internetului şi au ca rezultat navigarea prietenoasă şi personalizată fiecărui utilizator. Fără ele, site-urile de pe Internet ar fi mult mai nepractice și ar avea o funcționare mai greoaie. Mai mult, cookie-urile ajută deținătorii de site-uri să le dezvolte continuu. Cookie-urile pot obține informaţii valoroase asupra modului în care este utilizat website-ul de către vizitatori, cum ar fi care sunt paginile cel mai des vizitate, astfel încât să se poată furniza acestora experienţe din ce în ce mai bune în navigare. Cum clasificăm cookie-urile? În funcție de modul de ștergere, există (i) cookie-uri care sunt șterse imediat ce închideți browser-ul de Internet (acestea sunt denumite și cookie-uri de sesiune), dar și (ii) cookie-uri care sunt stocate pe dispozitivul dumneavoastră cu scopul de a fi folosite inclusiv pentru următoarele dumneavoastră vizite pe site (acestea se mai numesc și „cookie-uri persistente” deși, în ciuda denumirii, expiră totuși după o perioadă de timp). Cookie-urile persistente se reactivează atunci când vizitați din nou site-ul care le-a plasat pe dispozitivul dumneavoastră. În funcție de persoana care le plasează pe dispozitivul dumneavoastră, există cookie-uri proprii (pe care noi, deținătorii website-ului www.fiziorein.ro, le plasăm pe dispozitivul dumneavoastră) sau cookie-uri plasate de alte persoane (acestea se mai numesc și cookie-uri de la terți). Cât durează un cookie? Durata de viață a cookie-urilor variază de la caz la caz, în funcție de scopul acestuia. După cum am indicat mai sus, unele cookie-uri sunt folosite doar pentru o singură sesiune de navigare, iar altele persistă pentru o perioadă de timp determinată după ce părăsiți site-ul. Independent de tipul de cookie-uri, puteți alege oricând să le ștergeți sau dezactivați. Sunt cookie-urile periculoase pentru dispozitivul meu? Cookie-urile sunt inofensive. Nu conțin programe, viruși sau alte fișiere dăunătoare și nu pot accesa informațiile de pe dispozitivul utilizatorului. Deoarece cookie-urile sunt instalate prin solicitarea unui browser Internet (mai precis, a webserver-ului acestuia), doar acel webserver care le-a trimis poate să le acceseze din nou atunci când utilizatorul revine pe site-ul asociat acelui webserver. Este adevărat, cookie-urile pot fi folosite și în scopuri negative, ca o formă de spyware. Multe produse anti-spyware marchează însă cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ştergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general, browser-ele au setări de confidenţialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate şi de ştergere automată după ce utilizatorul a vizitat un website. Ce legătură au cookie-urile cu datele mele cu caracter personal? Unele cookie-uri colectează informații anonime, care nu spun nimic despre dumneavoastră. Altele colectează informații care vă pot identifica – de exemplu, adresa IP. Site-ul  www.fiziorein.ro folosește cookie-uri? De principiu, orice site folosește cookie-uri. Cel mai probabil, fără ele, Internetul nu ar fi ce este astăzi. Website-ul  www.fiziorein.ro folosește cookie-uri proprii şi de la terţi pentru a furniza vizitatorilor o experienţă de navigare superioară şi servicii plăcute, utile și adaptate nevoilor specifice ale acestora. În ce scopuri folosește site-ul  www.fiziorein.ro cookie-uri? Folosim cookie-uri pe site-ul  www.fiziorein.ro pentru mai multe scopuri specifice. De exemplu: 1.     pentru a îmbunătăți arhitectura site-ului și pentru a-i realiza mentenanța; 2.     pentru îmbunătățirea parametrilor de siguranță ai site-ului; 3.     pentru a ține cont de preferințele dumneavoastră, pe care le-ai exprimat în sesiuni de navigare anterioare, personalizând experiența dumneavoastră; 4.     pentru a soluționa problemele pe care le-ați putea întâmpina la accesare; 5.     pentru publicitate; 6.     pentru efectuarea analizei datelor și monitorizarea tendințelor de utilizare. Pe acest site sunt prezente atât cookie-urile noastre, cât și cookie-uri ale unor terți. Cookie-urile noastre În multe cazuri, cookie-urile nu preiau informații asociate unei persoane pe care am identificat-o sau pe care o putem identifica. Aceasta înseamnă că acele cookie-uri nu vor reține datele dumneavoastră cu caracter personal, așa încât identitatea dumneavoastră va rămâne anonimă. Pentru a vizualiza cookie-urile care sunt active pe website-ul nostru, va rugam sa apasati pe butonul SETARI din Pop-up-ul „Despre cookie-urile de pe acest site”, apoi Declaratie Cookie. In aceasta sectiune va fi afisata intreaga lista de cookie-uri, lista aranjata in functie de tipul cookie-ului, numele domeniului si timpul de expirare al cookie-ului.   Cookie-uri ale terților  Există situații în care anumite părți din alte site-uri pot apărea pe site-ul nostru. Spre exemplu, un buton de like al Facebook sau un videoclip de pe Youtube – în ziua de astăzi, aceste opțiuni sunt prezente pe aproape orice site. Atunci când aceste elemente apar pe site-ul nostru, înseamnă că le-am permis companiilor care dețin platformele respective să plaseze cookie-uri pe el. Permitem un număr de cookie-uri de la terți pe site-ul nostru, însă accesul nu este deschis oricui. Cookie-urile de la terți sunt folosite în primul rând pentru a vă oferi o experiență mai utilă și pentru a realiza statistici despre numărul de vizitatori și modul în care aceștia folosesc site-ul nostru. De exemplu, butoanele de like sau share de pe website-uri pot permite rețelelor de socializare să plaseze cookie-uri pe website. Întrucât aceste cookie-uri de la terți și informațiile pe care le-ar putea colecta nu sunt sub controlul nostru, vă rugăm să consultați politica respectivilor furnizori pentru mai multe informații. Fiind vorba despre site-uri operate de alte persoane, cookie-urile care permit plasarea conținutului lor pe site-ul nostru provin de la operatorii lor, și nu de la noi. Este posibil ca terții să folosească cookie-uri pentru propriile scopuri. Pot dezactiva cookie-urile? Da, este posibil. Este posibilă setarea din browser pentru a nu mai fi acceptate cookie-urile. De asemenea, browser-ul poate fi setat astfel încât să accepte doar cookie-uri de la un anume site. În prezent, toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Pentru mai multe detalii și asistență în acest sens, accesează opţiunea „ajutor/ help” a browser-ului dumneavoastră. Atenție! Blocarea modulelor cookies poate să conducă la afișarea incorectă a unor pagini de Internet. Vreți să aflați mai multe despre cookie-uri? Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri în general, o sursă utilă este site-ul  www.allaboutcookies.org. Dacă doriți să aflați mai multe despre cookie-urile noastre de pe acest site (cookie-uri proprii), ne puteți contacta la detaliile de mai jos. Dacă doriți să aflați mai multe despre cookie-urile terților plasate pe acest site, vă rugăm să vedeți secțiunea de mai sus sau, după caz, să contactați entitățile cărora acele cookie-uri le aparțin. Cum ne puteți contacta? Dacă aveți orice comentarii, sugestii, întrebări sau preocupări cu privire la cookie-urile de pe acest site, vă stăm la dispoziție. Mulţumim!
Save settings
Cookies settings

De acum și Clinica Fiziorein Kids

X
Facebook
YouTube
Instagram
Open chat
Bună ziua!
Cu ce vă putem fi de folos?
Politică de confidenţialitate
@ 2023 Fiziorein

Designed by Luciana Gingăraşu